فهرست مطالب
نشریه اندیشه آماد
پیاپی 88 (بهار 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/03/31
- تعداد عناوین: 9
-
-
صفحات 1-21زمینه و هدف
شناخت تهدیدهای مرکز فروش و برطرف نمودن آن ها می تواند اثرات شایانی بر بهبود عملکرد سازمان داشته باشد. هدف از تحقیق حاضر، شناسایی و رتبه بندی آسیب شناسی مرکز فروش فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) است. بر این اساس تحقیق حاضر یک تحقیق کاربردی- توصیفی است.
روشجامعه آماری این تحقیق، شامل کلیه مدیران مرکز فروش آماد و پشتیبانی فراجا است. جامعه آماری هدف، 52 نفربر اساس جدول مورگان موردمطالعه قرار گرفتند. جمع آوری اطلاعات در این پژوهش برای رسیدن به آسیب شناسی مرکز فروش به دو طریق صورت گرفت. درروش اول از مصاحبه با مسئولین و کارشناسان فنی این امر و درروش دوم از پرسشنامه محقق- ساخته استفاده شد. این تحقیق برای پاسخ به هفت سوال انجام گردید و برای تحلیل نتایج از آزمون تی تک نمونه ای استفاده شد.
یافته هانتایج آزمون تی تک نمونه ای نشان می دهد که در خصوص تحلیل آسیب های مرکز فروش، گویه های "داشتن نظارت بر جمع آوری و نگهداری اقلام بلااستفاده خدمتی در رده ها" در آسیب ماموریتی، "پاداش کافی برای کارکنان مرکز فروش " در آسیب ساختاری، "لحاظ کردن منافع طرفین (فراجا و مشتری)" در آسیب مالی/اعتباری، " برگزاری مزایده بر طبق قوانین و مقررات موجود مالی و محاسباتی کشور" در آسیب حقوقی، "به روز کردن و ارتقاء قابلیت های عملکردی رایانه های در واحد فروش استان های انتظامی" در آسیب فناوری، "به حداقل رساندن دیوان سالاری اداری" در آسیب فرآیندی و "حضور نمایندگان بازرسی و حفاظت در زمان برگزاری مزاید و به ویژه روزهای بازدید" در آسیب امنیتی بر سایر گویه ها دارای اهمیت بیشتری هستند.
نتیجه گیرینتایج نشان داد که در مرکز فروش در حال حاضر در بخش های آسیب های ماموریتی، ساختاری، مالی/اعتباری، حقوقی، فناوری، فرآیندی و امنیتی هیچ گونه آسیبی وجود ندارد. لازم به ذکر است، مرکز فروش در صورت عدم توجه به نتایج این تحقیق، در بعد فن آوری و مالی/اعتباری در معرض آسیب شدن در بلندمدت را دارا هستند.
کلیدواژگان: آسیب شناسی، مرکز فروش، اقلام بلااستفاده، تعیین تکلیف، عمرانقلابی، فراجا -
صفحات 23-40زمینه و هدف
پژوهش حاضر باهدف شناسایی الزامات نهادینه سازی فرهنگ نگهداری و تعمیرات در فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران انجام شد.
روشپژوهش حاضر ازنظر هدف کاربردی و ازنظر روش توصیفی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه خبرگان نگهداری و تعمیرات فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) است. برای حفظ اعتبار پژوهش و با در نظر گرفتن ریزش پاسخ دهندگان در طول مطالعه و پس از پالایش و اعمال شاخص های موردنظر، فهرستی از 21 نفر اعلام شد. با توجه به داده های حاصل از انجام دورهای دلفی و بخش های مختلف پرسشنامه در هر دور، شاخص های آماری، کمینه بیشینه، میانگین، نما و انحراف معیار محاسبه شد. توزیع پرسشنامه بر طبق روش دلفی در سه مرحله انجام شده و در هر مرحله گویه هایی که شرط میانگین بالای چهار را داشتند، در دور بعدی آورده شده و نیز مولفه هایی با میانگین کمتر از چهار، حذف شده و در دورهای بعدی پرسشنامه لحاظ نشده اند. برای اجماع خبرگان از روش رسیدن به سطح معینی از توافق و نیز از معیار ضریب همبستگی کندال [1] جهت تصمیم گیری در خصوص متوقف نمودن مراحل دلفی استفاده شد.
یافته هانتایج نشان داد هفت مولفه ی فرهنگ ایمنی، ساختار سازمانی، کارکنان، ارزش ها، عوامل رفتاری، عوامل سازمانی، بهبود مستمر، همت و پشتکار و تعهد کاری بر مبنای نظرات خبرگان به عنوان الزامات نهادینه سازی فرهنگ نگهداری و تعمیرات در فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران هستند.
نتیجه گیریمسئولان ذیربط در فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به منظور نهادینه سازی فرهنگ نگهداری و تعمیرات، باید مولفه های احصاء شده را مدنظر قرار دهند تا فرهنگ نگهداری و تعمیرات را در مجموعه های تحت امر خود ارتقاء دهند. [1] Kendall
کلیدواژگان: نگهداری و تعمیرات، نهادینه سازی فرهنگ، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران -
صفحات 41-73زمینه و هدف
یکی از شیوه های اثربخشی لجستیک، بهره مندی از سامانه نگهداری و تعمیرات (نت) مناسب و موثر باهدف کاهش عدم اطمینان و توسعه آمادگی تجهیزات است. در این میان سرعت و کیفیت چرخه درخواست و دریافت قطعات از زیرمجموعه تا مبدا تامین اهمیت به سزایی داشته و شناخت آسیب های احتمالی به مدیران مجموعه امکان تسریع حل مشکلات جاری و بهبود عملکردها را می دهد. با این دیدگاه، تحقیق حاضر باهدف آسیب شناسی چرخه مذکور در یک سازمان نظامی- انتظامی انجام پذیرفته است.
روشاین پژوهش ازنظر هدف، کاربردی بوده و ازنظر نوع، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق حاضر کلیه کارکنان آماد و پشتیبانی سازمان موردمطالعه بوده که با توزیع تعداد 30 پرسشنامه در بین جامعه آماری و تعیین واریانس نمونه اولیه، حجم نمونه 110 نفر حاصل گردید. ابزار اصلی جمع آوری اطلاعات در بخش ادبیات تحقیق، مطالعات کتابخانه ای و برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه با توزیع میدانی استفاده شد. روایی تحقیق به صورت صوری و محتوایی و پایایی آن به روش آلفای کرون باخ [1] تائید گردید. اطلاعات به دست آمده با شیوه تحلیل عاملی تاییدی و آزمون تی و با استفاده از نرم افزارهای اسمارت پی ال اس [2] و اس پی اس اس [3] تجزیه وتحلیل شدند.
یافته هایافته اصلی این تحقیق نشان داد که وضعیت چرخه درخواست و دریافت قطعات در این سازمان مناسب نیست. همچنین با توجه به اینکه اختلاف بین میانگین به دست آمده با مقدار آزمون معنادار نبود، لذا وضعیت چرخه درخواست و دریافت قطعات از زیرمجموعه نت یگان تا مبدا تامین در سازمان موردمطالعه در حد متوسط ارزیابی شد.
نتیجه گیریبه منظور انجام صحیح و به موقع درخواست و دریافت قطعات موردنیاز در بخش نت به شاخص هایی نظیر مناسب بودن شرایط محیط کار، ترکیب مناسب نیروی کار، قوانین و مقررات و همچنین تدوین دستورالعمل های جامع ومانع برای روند دریافت قطعات موردنیاز بخش های مختل، نیاز است.
کلیدواژگان: نگهداری و تعمیرات، آسیب شناسی، عوامل زمینه ای، عوامل ساختاری، عوامل محتوایی -
صفحات 75-105زمینه و هدف
هدف از این پژوهش، بررسی موانع و مشکلات به کارگیری ترابری چندوجهی جاده-ریل در جابه جایی بار و محموله های نظامی یک نیرو و ارائه راه کارهای کاهش این موانع و مشکلات است.
روشتحقیق حاضر، از نوع ترکیبی است. جامعه آماری تحقیق شامل مدیران ارشد آماد و پشتیبانی و خبرگان ترابری و تحرک در سازمان موردمطالعه هستند. در این پژوهش، ابتدا از طریق مطالعات کتابخانه ای و نیز مصاحبه با خبرگان آماد و پشتیبانی و استادان دانشگاه، معیارها و زیرمعیارهای اولیه در موانع و مشکلات به کارگیری ترابری چندوجهی جاده-ریل استخراج شد و پرسش نامه های تحقیق تدوین شد. سپس این پرسشنامه ها بین خبرگان تحقیق توزیع شد. برای تعیین روایی پرسش نامه از ضریب لاوشه [1] استفاده شد و برای بررسی پایایی پرسش نامه از ضریب آلفای کرونباخ [2] استفاده شد. برای تعیین اهمیت یا وزن این معیارها و زیرمعیارها، از روش بهترین- بدترین [3] که رویکردی نوین در نظریه تصمیم گیری چند معیاری است، استفاده شد.
یافته هابرای تحقق هدف پژوهش، 41 زیرمعیار شناسایی شد و در قالب چهار معیار اصلی شامل "موانع زیرساختی، موانع ایمنی و اقدامات تامینی، موانع مدیریتی و فنی و موانع مالی" دسته بندی شد. در تحقیق میدانی اول، روایی و پایایی معیارها و زیرمعیارهای تحقیق اثبات شد و نیز بهترین (پراهمیت ترین) و بدترین (کم اهمیت ترین) معیار و زیرمعیار در موانع و مشکلات به کارگیری ترابری چندوجهی جاده-ریل در جابه جایی بار و محموله های نظامی احصا شد. همچنین در تحقیق میدانی دوم، اهمیت یا وزن این معیارها و زیرمعیارها، به روش تصمیم گیری بهترین- بدترین، تعیین شد.
نتیجه گیرینتایج پژوهش نشان داد که معیار اصلی "موانع زیرساختی " بیشترین تاثیر را در به کارگیری ترابری چندوجهی جاده-ریل برای جابه جایی بار و محموله های نظامی - انتظامی دارد. همچنین معیارهای اصلی "موانع مدیریتی و فنی، موانع ایمنی و اقدامات تامینی و موانع مالی " در اولویت های بعدی قرار دارند.
کلیدواژگان: ترابری چندوجهی، جاده - ریل، موانع و مشکلات، روش بهترین- بدترین، محموله های نظامی- انتظامی -
صفحات 107-145زمینه و هدف
در این مقاله رویکردهای مختلف تحلیل سنتی مخاطرات و کاربرد تصمیم گیری چندمعیاره ی فازی برای تحلیل کیفی دستگاه فرز سی ان سی [1] بررسی شده است. چارچوب پیشنهادی این مقاله می تواند با شناسایی و اولویت بندی مخاطرات به تحلیل گر سامانه و مهندس نگهداری و تعمیر در برنامه ریزی بهتر کمک کند.
روشجامعه ی آماری این پژوهش، به تعداد 25 نفر و متشکل از متخصصین حوزه های طراحی، تولید، نگهداری و تعمیر، ایمنی و کنترل کیفیت است. در این روش از پنج کمیته ی کاری با تخصص های مختلف استفاده شده است. به متخصصین با توجه به ویژگی های اختصاصی شامل سطح تحصیلات، سن، جایگاه شغلی و سابقه ی کاری، نمره دهی می شود. وزن هر گروه از گروه های کاری نیز بر اساس ترکیب نیروی متخصص مشخص می شود. ابتدا با استفاده از نمودار علت و معلول (استخوان ماهی) و روش طوفان فکری، خرابی ها شناسایی شدند. پرسشنامه ای برای هرکدام از خرابی های شناسایی شده از نمودار علت و معلول توزیع گردید و با عبارات زبانی در مقیاس هفت تایی لیکرت [2] نظرات جمع آوری شد و با استفاده از روش تاپ سیس فازی [3]، اولویت بندی حالات خرابی صورت گرفت. همچنین رویکردهای مختلف تجزیه و تحلیل حالات بالقوه خرابی و اثرات آن سنتی و فازی باهم مقایسه شد.
یافته هادرمجموع 17 حالت خرابی شناسایی شده که هفت مورد از آن ها برای سامانه حیاتی ارزیابی شدند. در مطالعه ی حاضر نقص اتصالات اسپیندل (کلگی)، ازکارافتادن ترمزهای محور ها و بستر، ازکارافتادن یاتاقان محور Y، ازکارافتادن هند ریل کنترل پانل، از کار افتادن محورC و از کار افتادن سامانه کنترل هایدن این کنترل پانل دستگاه به عنوان خرابی های اولویت دار و از کار افتادن HMI کنترل پانل به عنوان حالت خرابی بحرانی شناسایی شده است.
نتیجه گیریاز آنجائی که حدود41درصد خرابی های شناسایی شده در دستگاه موردمطالعه حیاتی هستند لازم است برای آن ها برنامه ی نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه طرح ریزی و اجرا شود.
کلیدواژگان: تحلیل حالات خرابی و اثرات، تاپ سیس فازی، عدد اولویت مخاطرات، نگهداری و تعمیرات -
صفحات 147-172زمینه و هدف
در فرآیند تدارکات، شرکت های کوچک و متوسط به دلایل مختلف در برابر تامین کنندگان قدرتمند بالادستی در موقعیت ضعیفی قرار دارند. لذا اتخاذ راهبرد تدارکات اشتراکی که بیانگر همکاری افقی بلندمدت شرکت های کوچک و متوسط با یکدیگر در فرایند خرید است، می تواند به عنوان یک راهبرد جذاب و کارآمد عمل کند. هدف این مقاله، ارائه یک مدل ریاضی و الگوریتم حل برای تصمیمات مربوط به منبع یابی و مدیریت موجودی در ائتلاف تدارکات شرکت های کوچک و متوسط است.
روشدر مدل تدارکات اشتراکی ارائه شده، شرکت ها با تجمیع سفارش های خرید از تخفیف های مقداری تامین کنندگان استفاده کرده و هزینه کل خرید را کاهش می دهند. بنابراین به واسطه این مدل می توان تعیین نمود که مقدار سفارش شرکت های کوچک و متوسط در ائتلاف تدارکات از تامین کنندگان چه قدر باشد تا هزینه تدارکات، مواد معیوب دریافتی و تاخیر در تحویل حداقل شوند. همچنین در این مدل محدودیت های حداقل مقدار سفارش، ظرفیت موجودی و تقاضای خرید در نظر گرفته شده اند. برای بررسی اعتبار مدل، یک مثال عددی با استفاده از الگوریتم ژنتیک مرتب سازی نامطلوب بهینه سازی شده است.
یافته هایافته های حاصل از آزمایش عددی نشان داد که مدل تدارکات اشتراکی و الگوریتم حل پیشنهادی موثر بوده و تصمیم گیری بر مبنای این مدل، اهداف مربوط به هزینه، کیفیت و زمان تحویل را برای ائتلاف تدارکات در مقایسه با تدارکات مستقل بهبود می بخشد.
نتیجه گیریدر این مقاله یک مدل چندهدفه برای انتخاب تامین کننده و تخصیص سفارش در فرآیند تدارکات اشتراکی شرکت های کوچک و متوسط ارائه شده است. همچنین برای بهینه سازی این مدل چندهدفه با محدودیت، الگوریتم ژنتیک مرتب سازی غیر مغلوب با محدودیت تبیین شده است.
کلیدواژگان: ائتلاف تدارکات، الگوریتم ژنتیک، انتخاب تامین کننده، حداقل مقدار سفارش -
صفحات 173-201زمینه و هدف
فناوری های نوین امروزه عامل بالقوه ای جهت بهبود عملکرد زنجیره تامین می باشند. استفاده از این فناوری ها می تواند به عنوان مزیت رقابتی، به شرکت ها و بهبود عملکردشان در زنجیره تامین کمک نماید. یکی از این فناوری های نوظهور اینترنت اشیا است. هدف از انجام این پژوهش تعیین تاثیر اینترنت اشیاء بر مدیریت زنجیره هستند.
روشاین پژوهش از منظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی پیمایشی است. جهت گردآوری داده ها از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش متشکل از 220 نفر از مدیران شرکت همراه اول است که 160 نفر به عنوان نمونه در تحقیق مشارکت داشته اند. به منظور تحلیل داده ها از طریق تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزارهای اس.پی.اس.اس [1] و ایموس [2] استفاده شده است.
یافته هانتایج به دست آمده حاکی از تاثیر اینترنت اشیاء بر مدیریت زنجیره تامین است. همچنین این تاثیر بر هر چهار بعد اصلی زنجیره تامین شامل؛ شبکه توزیع، راهبرد توزیع، گردش اطلاعات و مدیریت موجودی است.
نتیجه گیریاینترنت اشیاء در سازمان دهی شبکه توزیع تاثیر داشته و سرعت گردش اطلاعات را افزایش می دهد که این عوامل باعث می شود امکان مدیریت موثر موجودی فراهم گردیده و به تبع آن راهبرد های توزیع با توجه به آن تنظیم و اجرایی گردد.
کلیدواژگان: اینترنت اشیاء، شبکه توزیع، راهبرد توزیع، مدیریت زنجیره تامین -
صفحات 203-233زمینه و هدف
قسمت زیادی از هزینه های جاری یک سازمان به بحث خرید باز می گردد که حجم گسترده ای از گردش مالی شرکت را شامل می شود و با بهینه کردن آن می تواند خدماتی را با بهای تمام شده پایین تر ارائه کرد و سطح رقابت پذیری محصول/ خدمات شرکت را بهبود بخشید. هدف این پژوهش شناسایی پیشایندها و پسایندهای بهینه خرید در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با رویکردی آمیخته است.
روش شناسی:
این پژوهش در زمره تحقیقات آمیخته است، بنابراین این مطالعه دارای دو مرحله کیفی و کمی است که در مرحله کیفی دارای رویکرد بنیادی و در مرحله کمی دارای جنبه های کاربردی است. جامعه آماری این مطالعه در مرحله کیفی شامل مدیران و خبرگان شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن و در مرحله کمی شامل کارکنان خرید بوده است. در مرحله کیفی برای گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختار یافته به عمل آمد و پس از انجام 12 مصاحبه داده ها با استفاده از ترکیب دو روش تحلیل مضامین و کدگذاری نظری به کمک نرم افزار اطلس تی تجزیه وتحلیل شدند. در مرحله کمی نیز نویسندگان به آزمون مدل با استفاده از روش معادلات ساختاری به کمک نرم افزار اسمارت پی ال اس[1] پرداخته اند.
یافته هایافته های این تحقیق در مرحله کیفی شامل پیشایندها (شامل: بهبود کیفیت، سامانه کدینگ کالا، مدیریت سفارش ها، بودجه، مدیریت منابع انسانی، رقابت پذیری، مدیریت فناوری های اطلاعاتی و ارتباطاتی و حذف کاغذبازی) و پیامدهای (شامل: بهبود عملکرد، بهره وری، بهبود نما نام و کارایی در تولید) بهینه شدن سامانه خرید (شامل: برنامه ریزی خرید، عقد قرارداد خرید و تصمیم بهینه خرید) در شرکت بازرگانی توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن است. همچنین یافته های مرحله کمی نیز نشان داد که مدل طراحی شده در این مطالعه از برازش مناسبی برخوردار است.
نتیجه گیریبا تمرکز بیشتر صنایع و شرکت ها برای برون سپاری بسیاری از فعالیت ها در برابر شرایط نامطلوب مثل مانند هزینه کمتر، کیفیت بالاتر، تورم و تحریم یا سطوح بالاتر انعطاف پذیری برای چنین شرکت هایی تعیین پیشایندها و پیامدهای بهینه خرید و مراحل آن با توسعه یک مدل می توان به افزایش حاشیه سود جانبی شرکت بازرگانی توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن کرد.
کلیدواژگان: سامانه خرید، مدل بهینه خرید، شرکت توسعه نیشکر -
صفحات 235-264زمینه و هدف
این پژوهش در پی شناسایی الزامات سامانه فروش اقلام بلااستفاده معاونت آماد و پشتیبانی فراجا در بستر اینترنت است.
روشاین پژوهش به لحاظ هدف از نوع کاربردی و از نظر داده های مورداستفاده کیفی به شمار می رود؛ مشارکت کنندگان شامل خبرگان مرتبط با مرکز فروش معاونت آماد فراجا، مرکز فناوری اطلاعات، حفاظت واطلاعات، اساتید و کارشناسان این حوزه در دانشگاه علوم انتظامی امین، معاونت آماد و پشتیبانی، بنیاد تعاون و معاونت فناوری و ارتباطات فراجا که دارای حداقل مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر و همچنین حداقل 15 سال سابقه علمی یا اجرایی هستند و است با 12 نفر اشباع نظری حاصل شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل مضامین و کدگذاری و نرم افزار مکس کیودا [1] تحلیل شده است. روایی ابزار اندازه گیری با استفاده از روش مثلثی و پایایی آن با استفاده از روش پایایی باز آزمون 82.35 درصد محاسبه شده است.
یافته هابه طورکلی و پس از کد دهی به الزامات شناسایی شده، پنج دسته مقوله اصلی حفاظتی، سازمانی، قانونی و فناورانه تشخیص داده شده و در ادامه با حذف تعداد محدودی از کدهای فرعی که دارای تشابهی نسبی بودند درنهایت 93 الزام فرعی شناسایی شد.
نتیجه گیرینتایج پژوهش حاکی از آن است که پیدایش فناوری های نوین ازجمله اینترنت سازمان را بر آن داشته است تا با حفظ ملاحظات سازمانی و امنیتی خود، به فکر استفاده از این ابزارهای تسهیل کننده افتاده و استفاده از این فناوری ها می توانند به قابلیت چابکی سازمانی کمک کنند.
کلیدواژگان: الزامات، سامانه فروش، اقلام بلااستفاده خدمتی، معاونت آمادوپشتیبانی
-
Pages 1-21Background and purpose
Recognizing the threats of the sales center and eliminating them can have great effects on improving the performance of the organization. The purpose of this research is to identify and rank the pathology of Faraja's sales center. Based on this, the current research is an applied-descriptive research.
MethodologyThe statistical population of this research includes all managers of logistics and support sales center. The target statistical population, 52 people, was studied based on Morgan's table. Data collection in this research was done in two ways to reach the pathology of the sales center. In the first method, interviews with officials and technical experts were used, and in the second method, a researcher-made questionnaire was used. This research was conducted to answer seven questions, and T-Tak-test was used to analyze the results.
FindingsThe results of the T-Tak test show that, regarding the analysis of damage to the sales center, the items "supervising the collection and maintenance of unused service items in the ranks" in the mission damage, "adequate compensation for the sales center employees" in the structural damage, "considering the interests of the parties" (Faraja and customer)" in financial/credit damage, "holding an auction according to the existing financial and accounting laws and regulations of the country" in legal damage, "updating and upgrading the functional capabilities of computers in the sales unit of the administrative provinces" in technology damage, "to "minimizing administrative bureaucracy" in process damage and "presence of inspection and protection representatives during auctions and especially visit days" in security damage are more important than other items.
ConclusionThe results showed that there are currently no damages in the sales center in terms of mission, structural, financial/credit, legal, technological, process and security damages. It should be noted that if the sales center does not pay attention to the results of this research, it has the potential to be damaged in the long term in terms of technology and financial/credit.
Keywords: Pathology, Sales Center, Unused Items, Assigning Assignments, Revolutionary Life, Faraja -
Pages 23-40Background and purpose
The present research was conducted with the aim of identifying the requirements of institutionalizing the culture of maintenance and repair in the armed forces of the Islamic Republic of Iran.
MethodThe current research is applicable in terms of purpose and is descriptive in terms of method. This research includes two research methods, the first part is the review of research literature and the second part is Delphi. The statistical population of the research includes all maintenance and repair experts of the Police of the Islamic Republic of Iran (Faraja). To maintain the credibility of the research and considering the drop of respondents during the study and after refining and applying the desired indicators, a list of 21 people was announced. According to the data obtained from Delphi rounds and different sections of the questionnaire in each round, statistical indices, minimum and maximum, average, mean and standard deviation were calculated. The distribution of the questionnaire was done in three stages according to the Delphi method, and in each stage, the items that had an average of more than four were included in the next round, and components with an average of less than four were removed and not included in the next rounds of the questionnaire. For the consensus of the experts, it uses the method of reaching a certain level of agreement and also the Kendall correlation coefficient criterion to make a decision about stopping the Delphi steps.
FindingsThe results showed seven components of safety culture, organizational structure, employees, values, behavioral factors, organizational factors, continuous improvement, diligence, and work commitment based on experts' opinions as requirements for institutionalizing maintenance culture in the armed forces of the Islamic Republic of Iran.
ConclusionIn order to institutionalize the maintenance culture, the commanders of the police Forces should consider the listed components.
Keywords: Maintenance, Repair, Institutionalization Of Culture, Armed Forces Of The Islamic Republic Of Iran -
Pages 41-73Background and purpose
One of the effective methods of logistics is to have a proper maintenance and repair system With the purpose of reducing insecurity and improving the readiness of the equipment. Meanwhile, speed and quality have a significant impact on the cycle of requests and receiving segments from the subgroup to the origin and recognizing possible pathology will give the managers of the organization to solve the current problems and function better. With this perspective, the current research is conducted with the purpose of pathology of the mentioned cycle in a military organization.
MethodologyThis research is applied in terms of purpose, and descriptive-survey in terms of type. The statistical population of this research is the entire logistics and support employees of the studied organization, and by distributing 30 questionnaires among the statistical population and determining the variance of the initial sample, the sample size was 110 people. The main tool for collecting information in the research literature section was library studies, and a questionnaire with field distribution was used to collect data. The validity and reliability of the research was confirmed by Cronbach's alpha method. Confirmatory factor analysis and t-test using SmartPLS3 and SPSS23 software analyzed the obtained data.
FindingsThe main finding of this research showed that the status of the cycle of requesting and receiving segments in this organization is not appropriate. In addition, because the difference between the obtained average and the test value was not significant, therefore, the condition of the cycle of requesting and receiving segments from the maintenance and repairing unit sub-set to the source of supply in the studied organization was evaluated as average..
ConclusionIn order to correctly and timely request and receive the required segments in the maintenance and repairing department, indicators such as the suitability of the working environment conditions, the appropriate composition of the workforce, laws and regulations, as well as the development of comprehensive instructions and obstacles for the process of receiving the required segments of the department Disorders are needed.
Keywords: Maintenance, Repair, Pathology, Contextual Factors, Structural Factors, Content Factors -
Pages 75-105Background and purpose
The purpose this research is survey the barriers and problems of using road-rail multimodal transportation in moving cargo and military cargo of a militia and to provide solutions to reduce these barriers and problems.
MethodThis current research is from mixed/combined kind using questionnaires. The statistical population of the research includes the senior managers of logistics, support, transportation, and mobility experts of the organization. In this research, firstly, through library studies and interviews with logistics and support experts and university professors, primary criteria and sub-criteria of barriers and problems of using road-rail multimodal transportation were extracted, and research questionnaires were compiled. Then these questionnaires were distributed among research experts. To determine the validity of the questionnaire, Lawshe formula was used, and to check the reliability the questionnaire, Cronbach's alpha coefficient was used. To determine the importance of these criteria and sub-criteria, the best-worst (BWM) method, which is a new approach in multi-criteria decision-making theory, was used.
FindingsIn order to fulfill the purpose of the research, 41 sub-criteria were identified and categorized in four main criteria including "infrastructural barriers, safety and security actions barriers, managerial and technical barriers and financial barriers". In the first field research, validity and reliability of research criteria and sub-criteria were proved, and the best (most important) and worst (least important) criteria and sub-criteria in the barriers and problems using road-rail multimodal transportation in movement of cargo and military cargoes were calculated. In addition, in the second field research, the importance of these criteria and sub-criteria was determined by the best-worst decision-making method (BWM).
ConclusionThe results of research showed that main criterion "infrastructural obstacles" has the greatest effect on the use of road-rail multimodal transportation for moving cargo and military cargo. Also, the main criteria "management and technical obstacles, safety and security actions barriers and financial obstacles" are the next priorities.
Keywords: Maintenance, Institutionalization Of Culture, Armed Forces Of The Islamic Republic Of Iran -
Pages 107-145Background and purpose
In this article, different approaches of traditional risk analysis and the phase-based multi-criteria decision-making application for quality analysis of CNC milling machine are examined. The proposed framework of this article can help the system analyst and maintenance engineer with better planning by identifying and prioritizing risks.
MethodologyThe statistical population of this research is 25 people and consists of experts in the fields of design, production, maintenance repair, safety and quality control. In this method, five working committees with different specializations have been used. Specialists are graded according to specific characteristics including education level, age, job position and work experience. The weight of each group of working committees is determined based on the composition of the experts. First, by using the cause and effect diagram and brainstorming method, failures were identified. A questionnaire was distributed for each of the breakdowns identified from the cause and effect diagram (Fish Bone), and opinions were collected with language expressions on a 7-point Likert scale, and the breakdown situations were prioritized using the TOPSIS phase method. Also, different traditional and phase FMEA approaches were compared.
FindingsA total of 17 failure modes were identified, seven of which were evaluated as critical for the system. In the current study, the defects of the spindle connections, the failure of the axle and bed brakes, the failure of the Y-axis bearing, the failure of the control panel handrail, the failure of the C-axis, and the failure of the Hayden Hein control panel control system. The device is identified as a priority failure and the failure of the HMI control panel as a critical failure mode.
ConclusionSince about 41% of the malfunctions identified in the device under study are critical, it is necessary to plan and implement preventive maintenance and repairs for them.
Keywords: Failure Mode, Effect Analysis, Phase TOPSIS, Risk Priority Number, Maintenance, Cause, Effect Diagram -
Pages 147-172Background and purpose
In the procurement process, small and medium-sized enterprises (SMEs) are often in a weak position when facing strong suppliers. Adopting a joint procurement strategy that represents the long-term horizontal cooperation of SMEs in a procurement process, can be considered as an attractive and efficient strategy. Therefore, the purpose of this paper is to propose a mathematical model and optimization algorithm for the decisions related to sourcing and inventory management of SME’s procurement alliance.
MethodIn the proposed joint procurement model, SMEs are able to obtain quantity discounts and reduce the total purchase cost by aggregating purchase demands to a relatively larger-scale purchase order. Therefore, the model determines order quantity of each SMEs in the procurement alliance from each of the suppliers in order to minimize the cost of procurement, the number of defective purchased materials and the number of delayed materials delivered. In addition, in this model, the constraints of minimum order quantity, inventory capacity and purchase demand are considered. To examine the validity of the model, a real example using the non-dominant sorting genetic algorithm II (NSGA II) has been optimized.
FindingsThe results of the numerical experiments showed that the joint procurement model and the proposed optimization algorithm are effective and three objectives are significantly improved in the joint procurement scenario comparing with the independent procurement scenario.
ConclusionIn this article, a multi-objective model for supplier selection and order allocation in the joint procurement process of SMEs is presented. In addition, constrained non-dominant sorting genetic algorithm has been developed to optimize this constrained multi-objective model.
Keywords: Small, Medium-Sized Enterprises, Procurement Alliance, Genetic Algorithm, Supplier Selection, Minimum Order Quantity -
Pages 173-201Background and Aim
Todays, new technologies are a potential factor to improve the performance of the supply chain. The use of these technologies can help companies improve their performance in the supply chain as a competitive advantage. One of these emerging technologies is the Internet of Things. The purpose of this research is to determine the impact of Internet of Things on chain management.
MethodThis research is applied from the point of view of the objective and descriptive survey from the point of view of data collection. A questionnaire was used to collect data. The statistical population of the research consists of 220 people from the managers of the first company, of which 160 people participated in the research as a sample. In order to analyze the data through confirmatory factor analysis using Amos, SPASS software was used.
FindingsThe obtained results indicate the impact of Internet of Things on supply chain management. Also, this effect on all four main dimensions of the supply chain includes; distribution network, distribution strategy, information flow and inventory management.
ConclusionThe Internet of Things has an impact on the organization of the distribution network and increases the speed of information circulation, which makes it possible to manage the inventory effectively, and accordingly, the distribution strategies can be adjusted and implemented accordingly.
Keywords: Internet Of Things, Distribution Network, Distribution Strategy, Supply Chain Management -
Pages 203-233Background and purpose
more than 50% of the current costs of an organization are related to purchasing, which includes a large volume of the company's turnover, and by optimizing it, it can provide services with a lower cost and improve the level of competitiveness of the company's product/service. The purpose of this research is to present the optimal purchase model in the sugarcane development company and related industries, as well as to identify the antecedents and consequences of optimal purchase.
MethodologyThis research is among qualitative and quantitative research. In the qualitative part, a semi-structured interview was conducted with experts in the Sugarcane Development Company for data collection, and after conducting 12 interviews, the data were analyzed using a combination of thematic analysis and theoretical coding using Atlas T software. In the quantitative phase, the authors tested the model using structural equation method with the help of PLS software.
FindingsIn the qualitative part, in order to collect data, the opinions of experts in sugarcane development company and ancillary industries were used. The selection of people in the qualitative section was based on the purposeful and snowball sampling method. In order to ensure the theoretical adequacy of the data, the researcher (12) has conducted an interview.
ConclusionThe results of the qualitative phase of the research showed that the most important antecedents of the optimal purchase model include quality improvement, coding system, order management, budget, human resources management, and competitiveness, management of information and communication technologies, and elimination of unnecessary administrative bureaucracy. In the qualitative section, it was also found that the most important consequences of purchasing optimization include improving performance, productivity, efficiency in production and improving the organizational brand. The results of the quantitative phase of the research also indicate the appropriate fit of the presented model.
Keywords: Purchasing System, Optimal Purchase Model, Sugarcane Development Company, Structural Equations -
Pages 235-264Background and purpose
This research aims to identify the requirements of the system for selling unused items of FARAJA's logistics department on the Internet.
MethodologyThis research is applied in terms of its purpose and qualitative in terms of the data used. The participants include experts related to FARAJA's logistics Deputy Sales Center, Information Technology, Protection and Information Center, professors and experts in this field at Amin University of Police Sciences who have at least a bachelor's degree and above, as well as at least 15 years of academic or executive service experience. The data has been analyzed using the method of theme analysis, coding, and Maxqda software.
FindingsIn general, after coding the identified requirements, six categories were identified, and by removing a limited number of requirements that had relative similarities, 93 requirements were finally identified..
ConclusionThe results of the research indicate that the emergence of new technologies, including the Internet, has led organizations, including military organizations, to think of using these facilitating tools while maintaining their organizational and security considerations. Technologies can contribute to organizational agility.
Keywords: Requirements, Sales System, Unused Service Items, Ready-To-Support Department